torsdag 10 november 2016

Vecka 45

Snart avslutar vi första skolveckan efter lovet, och det har varit full fart ända från början! Denna vecka har vi inte jobbat med någon ny bokstav, vi har i stället repeterat bokstäverna vi gått igenom tidigare. Barnen har även fått skriva sagor, och både prinsessor, troll och en björn har haft huvudrollen. Även på matten har det varit repetition, där uppdelning av tal och tal-kamrater varit i fokus. På musiken fick barnen möta ett välkänt ansikte då vår Mona vikarierar som musiklärare. Vi är dessutom jätteglada över att vi fått en ny klasskamrat i klass 1B, välkommen till oss Theo!

Snön som kom var verkligen uppskattad av barnen, och det har lekts för fullt! Snöbollskastning har vi beslutat att förbjuda, men barnen har hittat på många andra lekar i snön. När det gäller stjärtlapps-åkning så har vi bestämt att barnen ska ha hjälm på sig om de åker i långa backen vid fotbollsplanen, på övriga platser anser vi att de kan åka utan.

Inför nästa vecka påminner vi om innegympa på onsdag och läsläxa på torsdag.

Väl mött!

Marie & Frida

Vintern är här!
Majblommeföreningen ska ha en klädinsamling för behövande barn. De önskar hela och tvättade vinterkläder och skor. Lämna gärna till klasslärarna senast den 16 november.

Vänliga hälsningar Majblommeföreningen.

Bildresultat för majblomma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar