torsdag 16 februari 2017

Veckobrev 7

I morgon har vi friluftsdag :).

Det går inte åka längdskidor på NSK (vädret har satt stopp för det), så de som valt längdskidor får åka skridskor istället.

Skolforum har planerat ett föräldramöte för er föräldrar med temat att utveckla vår skola. Ett mycket fint initiativ, som vi hoppas många av er föräldrar vill vara delaktiga i eftersom det gagnar oss alla. Vi bifogar inbjudan, anslag finns även uppsatta på skolans dörrar.

Vi vill påminna er om att det är studiedag på onsdag den 22 februari, och därför är det ingen skola den dagen. Fritids har öppet som vanligt för de barn som har fritidsplats.
Torsdag den 23 februari v 8 ska barnen ha badkläder och handduk med sig, då börjar vår simundervisning som pågår t.o.m v 11. Vi åker tisdag, onsdag och torsdag v 9 och 11.

På matten har vi arbetat med stapeldiagram samtidigt som vi repeterar 10 kamraterna, talets grannar, mm mm.
I svenska har vi jobbat med Ö, arbetat lite med läsförståelse, skrivit 3 meningar som "hör ihop" (kort text) och tränat på stor bokstav och punkt, lästränat i sin lådbok, samt jobbat vidare med vokalerna. 
På temat (So) har vi introducerat Årstidsväxlingar med en mycket intressant film. Ett äpple med blyertspenna fick representera jorden som snurrar runt solen 1 varv=1 år. Även att jorden och månen snurrar runt varandra och att det är =1 dygn. Barnen har även haft gymnastik, musik och bild.

Nu tror jag att jag har fått med allt.......

Ha en lugn och trevlig helg så syns vi på måndag.

Marie & Frida

   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar