fredag 3 mars 2017

Veckobrev 9!

Nu hoppas vi på sol, snö och lagom temperatur så vi kan sporta, softa, bada, pyssla, baka, leka, mysa, mumsa...:).
Under veckan som gått har barnen tränat på att simma, några i lilla bassängen och några i stora bassängen. Vi kommer att fortsätta med simundervisningen tisdag, onsdag och torsdag v 11.
Vi har i svenska jobbat med bokstaven C, skrivit korta berättelser med c - ord som t ex clown, café, camping, Carl, Cecilia och pratat om att c kan låta både som s och k. Vi tränar på att skapa meningar med stor bokstav och punkt samt att innehållet i meningarna ska höra ihop (inledning, handling och ett avslut).
Vi vill påminna om att det är viktigt att barnen läser sin läsläxa. Det är viktigt att läsningen nu får möjlighet att utvecklas, och att ljuden får befästas, ordbilderna fastnar och barnen känner sig glada över att de börjar kunna läsa. De som har kunnat läsa sedan länge behöver träna på att komma ihåg och att återberätta sin läsläxa samt skriva en recension när boken är klar.  
Vi har nu arbetat klart i Favoritmatte 1a och fortsätter med nästa bok 1b. Vi arbetar nu med talen 11 upp till 20. Vi repeterar och använder praktiskt material, 10 kamraterna, talkamraterna, dela på tal mm mm
.
Frida och jag kommer att lägga ut tider för utvecklingssamtal under måndagen den 6 mars. 

Ha det bra på sportlovet så syns vi igen v 11.
Frida & Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar