torsdag 18 maj 2017

Vecka 20

Då var det torsdag igen och här kommer en liten lägesrapport! Denna vecka har vi fortsatt arbetet med faktatexter om djur. Några har hunnit klart och fått visa upp sina arbeten för klasskamraterna. På matten har vi bland annat jobbat med problemlösning, uppdelning av tal och tiotalsövergångar. I onsdags hade vår idrottslärare Anna teknikdag, vilket gjorde att Frida, Marie och Charlotta fick hålla i veckans idrottslektion. Då bestämde vi oss för att slå ihop båda klasserna och spela brännboll, och vilken succé det blev! Alla gjorde sitt bästa och höll humöret uppe trots att reglerna inte var helt lätta att hänga med på alla gånger. På musiken tränar vi nu för fullt inför skolavslutningen och vår musiklärare Lina bad oss att lägga ut sångtexterna här på bloggen så att ni även kan träna hemma om ni känner för det. Nästa vecka börjar vi jobba med ett nytt tema; Vatten. Vi startar upp temat med att titta på en film, och sedan hoppas vi att vi ska kunna testa lite olika experiment. Slutligen ska barnen få skriva en faktatext om vatten. 

Måndagen den 12/6 har vi planerat att göra en liten utflykt som en trevlig avslutning på läsåret. Vi kommer då att åka buss från skolan 8:30, till Svartviks herrgård. Där leker vi, fikar och umgås. Klockan 10:30 hämtar bussen oss och vi äter sedan lunch på skolan som vanligt. Barnen får ta med sig något lättare fika om de vill, vi tar med oss frukt och något att dricka. Tänk på att inte ta med något som innehåller nötter. 

Här nedan kommer sångtexterna, samt bilder från onsdagens brännbollsmatch och några bilder på barnen i 1B som skriver faktatexter.

Med detta önskar vi en trevlig helg, och på återseende! 

Marie & Frida 















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar